רומי\'S
רועי רומי
כתב 6 פוסטים בבלוג
שם הבלוג: רומי'S

קטגוריה:

אטרקציות
אלכוהול מומלץ ללילות החורף הקררררררים 6,521 צפיות
קטגורייה: אטרקציות

 

הסופות החורפיות שמגיעות מידי פעם וגורמות לכולנו להסתגר בבית הן גם סיבה טובה לפתח קצת את החיך שלנו מבחינת טעמי האלכוהול, בייחוד אם אתם זוג צעיר לפני חתונה, או סתם משועממים שבא להם טוב לתפוס ראש לפני השינה (מה שבטוח אין לחץ לגבי נהג תורן ;) ...)

  • שימו לב אני נותן כאן כמויות ופירוט לאנשים "פשוטים" שלא עברו קורס ברמנים ואינם מיומנים או מבינים במושגי בר בסיסיים – הקיצר קורס בקטנה להדיוטות...

מיקסים מגניבים:

  1. סאוור + אלכוהול –

מרכיבים: סוכר מעורבב עם לימון סחוט (1 כפית + חצי לימון לכוס) , קרח (3-4 קוביות), אלכוהול מומלץ לערבוב- פיג'לין (ליקר תאנים) /  ג'מסון (וויסקי אירי) /  וודקה בטעם תפוח (סמירנוף תפוח מעולה) /  וודקה רגילה (ממליץ על "סטולי גולד") / אמרטו (ליקר שקדים), מידורי (ליקר יפני בטעם מלון ירקרק).

למזוג לכוס וויסקי (כוס נמוכה ורחבה)  מנה (שווה לכוס טקילה) של אלכוהול + הסוכר עם הלימון הסחוט, לערבב היטב עם הקרח וללגום.

  1. קאווה / למברוסקו + סאוור תפוח-

מרכיבים: קאווה (יין מבעבע) מומלץ "muller" או למברוסקו (יין מבעבע מתוצרת ספרד אדום, לבן או רוזה) "אמיליה" של קאוויקיולי יש גם גרסה כשרה שנקראת "לואיג'י".

מרכיב נוסף הוא סאוור תפוח מתוצרת בניימינה (אל אל ישראל..) מעולה.

מוזגים לכוס מרטיני או כוס שמפניה (גבוהה וארוכה) 2 כפות סאוור קר , ועל זה מוזגים את הקאווה או הלמברוסקו (שיהיה קר קר..) מומלץ לקש עם מעט רימונים (נותן צבע ואחלה טעם).

  1. מיקס על בסיס חלב חם-

מרכיבים: חצי כוס חלב, אייריש קרים מסוג בייליס, וויסקי אירי- בושמילס או ג'מסון, כפית דבש.

מרתיחים את החלב, מוזגים לכוס (לואו בול- כוס וויסקי) מנה בייליס , חצי מנה ג'מסון או בושמילס, וכפית דבש- מערבבים היטב, ולבסוף מוזגים על הכל את החלב המורתח, לשתות לאט ובכיף ולעוף על הכרית.

  1. סנגריה אדומה חמה –

מרכיבים (ל-2אנשים): יין אדום , מומלץ ברקן - מרלו ארגמן, או עין כרם של יקב ירושליים, וודקה ואן גוך בטעם מלון או אסאהי, מיץ תפוזים, חצי תפוז, חצי תפוח עץ, סוכר.

לשפוך לסיר 3 כוסות יין אדום , תפוז חתוך לקוביות, תפוח עץ חתוך לקוביות, כף סוכר,  ולהרתיח.

למזוג לכוס נמוכה ורחבה (לואו בול) חצי מנה (חצי כוס טקילה) של ואן גוך מלון או אסאהי, ועל זה למזוג את התערובת המורתחת, תהנו..

 

אלכוהל "מהיר"-

להבדיל מהמיקסים שמשקיעים בהם זמן הכנה, כאן מדובר בסוג של "המערב הפרוע" לוקחים בקבוק מובחר של אלכוהול 2,3 כוסיות צ'ייסר (30 מ"ל), קצת מאנצ'יס ואודרוב...

  1. מידורי – ליקר יפני מתקתק וירקרק – מומלץ כתוספת לקוקטיילים , אבל מפתיע לטובה כמשקה "קפוא" בצ'ייסרים – מומלץ למין היפה בעיקר.  
  2. ואן גוך בטעמים – דאבל אספרסו / אסאהי / מלון / רימונים / קוקוס – להגיש קפוא , אם חזק מידיי ניתן להוסיף (לא לדאבל אספרסו!!) נגיעה של מיץ חמוציות שמקל על "הנשיכה" של האלכוהול.
  3. טקילה פטרון – אוי אוי אוי...משקה מושלם , אני רק יכול לספר לכם על ישיבה שהייתה לי עם בקבוק פטרון , רב, בעל חנות משקאות , ודוב קואלה...חחח...או שהדוב קואלה היה תוצר של 10 צ'ייסרים מהפטרון...
  4. קמפרי- ליקר מריר , למדתי לשתות אותו בצ'ייסרים מצוות הברמנים של מסעדת "מסה" המצויינת, מפתיע לטובה.
  5. וודקה סטוליצ'ניה עלית או אחותה הפחות יקרה סטוליצ'ניה גולד – וודקה מצויינת שכדי להעריך אותה יותר אפילו מומלץ לשתות אותה לא קפואה אלא בטמפרטורת החדר.
  6.    וויסקי- ממליץ על ג'מסון , ואם ידכם משגת אז ג'מסון גולד, או על ג'וני ווקר שחור , שבזכותו אירועים קשים ולחוצים עברו לי ולצוות הברמנים האלוף שלי בצורה הרבה יותר כיפית וחלקה..למבוססים יותר לכו על צ'ייסרים של הגרין או הגולד לייבל מבית ג'וני ווקר.
  7. קוניאק – החבר'ה "האולד סקול" לא יאהבו את עניין המזיגה לצ'ייסרים של המשקה המלכותי הזה, אבל...."הו דה פאק קר'ס"... J. תעצרו בדיוטי פרי (האופציה הכלכלית השפוייה), ותקנו "רמי מרטן XO " או "הנסי XO  " (פשוט מושלם), ותרדו עליו בצ'ייסרים ממש כמו בשיר ALL NIGHT LONG...אני יכול לספר שבחתונה של אייל גולן על הבר היה "רמי מרטן XO "  כמו מים וזו הייתה פגישתי הראשונה כברמן עם 30 מ"ל מושלמים של משקה...

קיים עוד מגוון רחב ועשיר של אלכוהול שלא אוזכר כאן, שיכול להשתלב מצויין בלילות קרים ומשעממים , כל אחד וטעמו הוא..

העיקר שתהנו תשתו ותזכרו: אם שתיתם לא בבית שלכם ואתם צריכים לנהוג..תנו את המפתחות לזה שלא שתה..

שלכם,  רועי.

על מנת שנוכל לשחזר את הסיסמא עליכם להכניס את כתובת הדוא"ל שלכם :

דוא"ל