קטגוריה:
צעד אחר צעד וגם קצת טיפים...
שלבי ההכנות מרגע הצעת הנישואין ועד היום הגדול הינם ברורים וקבועים ואף ידועים ומוכרים ברובם. יש לגשת לרבנות, להירשם כדת וכדין כזוג נשוי ההולך להפוך לנשוי ומשותף לכל דבר ובחופה רב מקדש אתכם לחיי נצח עם כתובה המפרטת בחובה את ההסכמים אשר נחתמו ונסגרו בניכם מראש.
אך יש לא מעט אנשים אשר מסתייגים מהתהליך המקובל הה ואינם מעוניינים בטקס יהודי. לטקס שכזה אשר נשר נעשה באופן פרטי ללא רבנות חוקית של מדינת ישראל קוראים- חתונה אזרחית.
חתונה אזרחית עדיין לא מוכרת ומקובלת כל כך במדינתנו, לפחות לא כפי שהיא מקובלת בארצות השונות, שם בכל יום ובכל שעה מתרחשות חתונות אזרחיות בזו אחר זו. בהרבה מדינות בעולם החתונה האזרחית היא טקס קצר ופשוט מול פקיד עירייה. הנוסח יבש ומשמים, לא פעם ללא נוכחות מסביב, אולי מספר אורחים מצומצם. שלא לדבר על חוסר החגיגה מסביב- ללא ריקודים, אוכל ושאר ההפקה המקובלת והמוכרת.
מה כן בכל מקרה הגברים עדין יצטרכו לדאוג ולרכוש טבעות אירוסין לנשים והנשים יצטרכו לדאוג לשמלות מהודרות ליום הנשגב - יש דברים שלעולם ישארו :) כיום, חתונה אזרחית בישראל היא בעצם שם אחר לנישואים אלטרנטיביים, כלומר לעריכת טקס אישי, שאותו הזוג יוצר כרצונו.
היא אינה מתנהלת לפי טקס ידוע מראש, כמו הטקס הדתי-רבני שאת חלק ממילותיו אנחנו לא תמיד מבינים. יש בו יותר אמירה והתבטאות אישית מהמוכר.
מעמדה החוקי של חתונה אזרחית הנערכת במדינת ישראל: אם התחתנתם בטקס אישי, כלפי החוק זה לא הופך אתכם לנשואים.
כידוע, לזוגות נשואים יש הטבות כאלה ואחרות - בלקיחת משכנתא, בנקודות זיכוי במס הכנסה ועוד. אלה לא יינתנו לזוגות שנישאו בטקס אישי, מהסיבה הפשוטה שמדינת ישראל היא הדמוקרטיה היחידה בעולם המערבי בה חתונה אזרחית אינה אפשרות.
ניתן להרים גבה, להתגונן שה לא הוגן ושאנו ארץ החריגה בהתנהלותה "הפרימיטיבית–מסורתית". כל זה לא יעזור, חוק זה חוק ועמו חובה להשלים. ישנם רבים אשר מצאו פתרון לא רע לעקוף את החוק הזה והוא, להינשא באופן אזרחי בחו"ל.
מדינת ישראל אכן מכירה בנישואים של ישראלים במדינות מסוימות (כגון קפריסין) אך יש לזכור, שכאשר מדובר בבני זוג יהודיים, שנישאו אזרחית בחו"ל ומעוניינים להתגרש בישראל, יהיה עליהם לעשות זאת רק באמצעות הרבנות הראשית, היא המוסד היחיד המוסמך לגרש בין בני זוג ישראלים יהודים.
אז אם חשבתם שתוכלו להתחמק ממדרגות הרבנות לחלוטין הרי לכם עובדה המוכיחה לכם שתאלצו למצוא את עצמכם חוזרים לשם בעל כורחכם .
ומה בנוגע לקהל המשתתף בחתונה אזרחית? הקהל המשתתף בטקס נישואים אישי בדרך כלל יוצא נפעם ונרגש מן האירוע.
את מכיוון שכולנו רגילים לטקס המסורתי, ולא תמיד באמת מקשיבים ומתמקדים במילים הנאמרות בו. אנחנו מכירים את הניגון, את הסדר, אנחנו בתוך ריטואל ידוע מראש.
לעומת זאת, בטקסים מהסוג האידיאלי כמו חתונות אזרחיות, הטקס מתחיל בדרך כלל בברכות אישיות, בשירה, בסיפור, בהדלקת נר ועוד. הקהל מיד מבין שיש כאן משהו אחר, ובמידי אף מתחבר ומקשיב.
אם כן, ראינו שלחתונה אזרחית יש את יתרונותיה וחסרונותיה, כמו כל דבר אחר בחיים. חשוב מאוד לפני שאתם מכריעים באופן סופי באיזה טקס אתם מעוניינים להינשא, מסורתי או אישי, לשקול את כל ההשלכות וההיבטים שטקס שכזה מהווה. ולא מעט יעידו ויגידו כי חתונה אזרחית תמיד יוצרת חיבור מרגש בין הקהל לבין הזוג, מה שמעצים את החוויה אף יותר.
על מנת שנוכל לשחזר את הסיסמא עליכם להכניס את כתובת הדוא"ל שלכם :
דוא"ל | |