קטגוריה:
קייטרינג ואלכוהולכשהחלטתי להיות טבעונית נקלעתי לבעיה. כל מה שידעתי להכין זה חביתה, שלא באה בחשבון בתפריט הטבעוני. חייתי על לחם כוסמין וטחינה או סלט אבוקדו, דברים פשוטים שהצלתי להכין. היה ברור לי שהמצב הזה לא יכול להימשך לאורך זמן ושאני צריכה ללמוד לבשל. חיפשתי ברשת ומצאתי שיש סדנאות בישול לטבעונים, ושאפילו לומדים להכין דברים טעימים.
מי שאומר שבישול טבעוני אמור להיות משעמם לא יודע על מה הוא מדבר בכלל. בסדנת בישול שהייתי בה כל הערב הוקדש לאוכל טעים וחושני במיוחד. למדנו להכין מנות מדהימות: מרק אישי של ארטישוק ירושלמי, סט מאש ירוק, חציל מאודה עם טמפורה ירוקה עם ויניגרט סויה, צלינו שלל ירקות אורגניים מהשוק ועטפנו אותם בבצק עלים פריק. חוץ מזה הכנו גם ריזוטו פריקי עם טחינה גולמית ופטריות מעושנות, ולקינוח הכנו סורבה פירות אדומים עם קצף מלון ושומר. לאורך כל הערב שתינו יין אדום איכותי מסוג קברנה סוביניון ומרלו.
הסדנה מאוד חיזקה את הביטחון העצמי שלי בהחלטה להיות טבעונית. הבנתי שיש המון דברים שאני יכולה להכין ושאני לא צריכה להיות תלויה במנות המעפנות שמגישים בכל מיני מסעדות תחת הכותרת "לטבעונים". טבעונות היא עולם ומלואו של טעמים, צבעים, ריחות ושילובים מיוחדים ובריאים.
הסדנה פתחה לי את הראש וגילתה לי שיטות וטכניקות מפתיעות ויצירתיות לשימוש בחומרי גלם מוכרים ומצד שני חשפה בפניי חומרי גלם מסקרנים וחדשים. עכשיו כשאני הולכת בסופר אני מקבלת כל מיני רעיונות מה לעשות עם אורז ותפוחי אדמה אפילו!
לשמחתי גיליתי שיש סדנאות מסוגים שונים לטבעונים: יש סדנאות אפייה, סדנאות לאוכל תאילנדי, סדנאות למתוקים, סדנאות לפי עונות השנה, סדנאות לאוכל מהיר, סדנאות לאוכל לילדים, סדנאות לקראת חגים ואפילו סדנאות עם שפים מפורסמים. אין לי ספק שאני הולכת להירשם לעוד כמה סדנאות כדי להעשיר את ארגז הכלים שלי במטבח.
הסדנה הנוספת שנרשמתי אליה בינתיים הייתה סדנת קונדיטוריה. אני בעלת חולשה למתוקים ומאז שאני טבעונית קשה לי למצוא מתוקים שאני יכולה לאכול. כמה כבר אפשר לאכול חלווה? כמה?
בסדנה למדנו להכין מתוקים, קינוחים ועוגות מדהימות שאין אף מוצר מן החי בהם. הטיפים שקיבלנו בסדנה גרמו לי להפסיק לחשוש מאפייה טבעונית. במשך ארבע שעות הכנו שוקו חם סופר מפנק, פאי אגוזים עשיר ועסיסי, עוגה בחושה קלאסית עם פירות טריים או מיובשים, קינוח קרמי של תותים טריים ועוגיות נימוחות שיש להן קסם מיוחד. היה כיף במיוחד וכולנו שכחנו בכלל מהקלוריות.
המטבח הטבעוני יכול להיראות מצומצם ומשעמם במבט ראשון אבל כשלומדים את רזי המטבח הטבעוני מגלים שהוא חווייתי, צבעוני, כיפי, שמח וטעים. אני בישלתי וטעמתי בסדנאות הבישול וקיבלתי המון טיפים ורעיונות שהרחיבו את המטבח שלי על המטבח הזה ועל השפע העצום שהוא מציע.
על מנת שנוכל לשחזר את הסיסמא עליכם להכניס את כתובת הדוא"ל שלכם :
דוא"ל | |